Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
PitaPata Dog tickers

2010. szeptember 3., péntek

Ez történt velünk mostanában...

Kornélnak kijött két foga, alul két oldalt, valahol hátul. Fogalmam sincs, hogy hívják ezeket. Őrlők? Rágók?

Jankának kilyukadt egy foga, volt rajta egy pici fekete pötty. Sokáig tanakodtunk, hogy melyikünk vigye el (és nem nagyon versengtünk érte). Végül mind a ketten elmentünk, és én mentem be vele, Fecó Kornéllal kint maradt. Jankát előre felkészítettük, hogy mi fog történni, liftezünk a székkel, lámpával, kistükörrel belenéznek a szájába stb. Mi már a váróterembe érkezéskor összenéztünk Fecó, mert megcsapott bennünket az a semmivel sem összetéveszthető fogorvosi rendelő szag (pedig Fecónak nagyon rossz a szaglása). Szerencsére nem kellett sokat várni és sorra kerültünk. Nagyon kedves volt az asszisztens és a doktornő is, így szinte percek alatt túl voltunk az egészen. Janka mint egy kisangyal teljesítette az orvos kéréseit, nagyra tátott, köpött, rágott stb. Nagyon büszke voltam rá.

Túl vagyunk az első óvodai szülői értekezleten. Ezen a téren is elvesztettem a szüzességemet. :) Jó volt, az óvónők szimpatikusak, semmilyen irreális elvárás nincs a részükről, szerintem könnyen megy majd az együttműködés.

Túl vagyunk az óvodai játszónapon is, ahol a szülők és gyerekek együtt lehettek bent az óvodában. Megismerkedtünk a szobával (teremnek hívni túlzás lenne), a rengeteg játékkal és az udvarral. Igaz mi már múlt félévben is voltunk egy játszónapon és egy családi napon, így már nem volt teljesen ismeretlen a terep. Jankában mégis éreztem egy kis feszültséget, nem engedte, hogy az óvó néni felragassza rá a jelét, és az elején úgy el volt magában. De utána szépen lassan feloldódott. Nagyon várjuk már a 20.-át, mert a szülinapjáig nem kezdhetjük el az ovit. Ez főleg azért is nehéz, mert Lacika már 1.-től megy.
Minden nap felmerül ez a kérdés: "Lacika miért megy már oviba?"
"Azért mert Lacika már 3 éves, és csak azok mehetnek oviba, akik betöltötték a 3 évet."
"De Lacika még nem nagyfiú!"
Ilyenkor azt válaszolom: "Nem, Lacika még nem nagyfiú, megvárja, hogy te is 3 éves legyél és akkor te nagylány, ő pedig nagyfiú lesz."
Ez a párbeszéd minden nap elhangzik, mióta Lacika óvodás lett.

Ja és vettünk a gyerekeknek őszre cipőt. Kornélnak 13 hónaposan 24-est, Jankának majdnem 3 évesen 27-est. Szegények, ők se lesznek kis lábúak!!!

Nincsenek megjegyzések: